Tábor Klápa

V pondělí 12. 7. 2021 postihla Klápu faraonova kletba a na dětech z Vodňanky je tuto kletbu zlomit a postavit se tváří v tvář hrozivé mumii, která se může co nevidět objevit. První den se musely děti rozdělit do týmů, ve kterých budou spolupracovat po celou dobu naší egyptské expedice. Vymyslely si názvy svých skupin, hesla a pomalovaly trika. Před setměním se všechny děti seznámily s prvními znaky egyptské abecedy, postavily pyramidy jako dar našemu faraonovi a odpočinuly si v našem improvizovaném kině u Asterixe a Obelixe.

Uf. Den druhý je za námi. Dopoledne děti zamakaly na své kondičce a postřehu během sběru mumií, skarabího binga a týmových štafet. Po vydatném obědě na všechny čekalo překvapení v podobě návštěvy pánů policistů s přehlídkou čtyřkolky a mnohých dalších předmětů využitelných během zásahu.
Následovala vodní bitva, soutěžní hra AZ kvíz a luštil se vzkaz v morseovce.
Před spaním si děti už jen vymalovaly obrázky egyptských koček a tradičně zhlédly další část Asterixe. Už teď se těšíme, co na nás čeká zítra.

Třetí den na Klápě už táborníkům počasí tolik nepřálo, ale myslím, že i tak si ho zvládli parádně užít. Po ranní rozcvičce ve formě vybíjené přišla na řadu všemi oblíbená soutěž ve řvaní a stavění pyramid z ruliček, což byl úkol nelehký. Po odpoledním klidu, kdy všichni nabrali zpět své síly, jsme vyrazili na štafetové soutěže v pojídání “žížal” a dalších pochutinek. Před večeří byla u dětí prověřena schopnost spolupráce při vytváření mumií z jejich vedoucích, které si tuto disciplínu nadmíru užily. A třešničkou na závěr celého dne byla krásná narozeninová párty.