Fotodeník z návštěvy partnerské školy v Dobré Nivě (SK)

4. den – 13. 5. 2022
Ahoooj, zdravíme ze Slovenska!
Máme za sebou poslední den pobytu s našimi slovenskými kamarády.
Dopoledne nás vzali do dílniček, kde jsme si vyzkoušeli výrobu věnců a voskových svíček, pletení košíků, práci s keramikou a kůží, předení a zpracování lnu a výrobu pravé brynzy. Po obědě jsme si se slovenskými kamarády zahráli spoustu her a před rozloučením jsme si s nimi ještě zatančili na diskotéce. A teď už jen sbalit a zítra ráno vyrážíme domů. Vůbec se nám nechce, bylo to tu moc prima.

Tak zítra doma, ahoooj.

3. den – 12. 5. 2022
Ahooj, zdravíme ze Slovenska!
Už je trochu trapné se opakovat, ale dnešek byl opět pecka!
Namísto návštěvy školy v Dobré Nivě nás slovenští kamarádi vyvezli na výlet. Nejprve jsme jeli do Vlkolínce, tam jsme museli trochu šlapat do kopce, ale i tak to rozhodně za to stálo. Vlkolínec je malá vesnička v Nízkých Tatrách, v níž dodnes žijí lidé v skanzenech.Z vesničky byl nádherný výhled na okolní kopce, a tak jsme se mohli pokochat krásnou okolní přírodou.
Po Vlkolínci jsme přejeli do Báňské Bystřice, kde jsme nejdříve měli připravenou komentovanou prohlídku města, a poté jsme šli nakupovat do místního nákupního centra. To byla paráda!
Výlet jsme zakončili v Hronseku. Tam stojí krásný kostel, který je celý ze dřeva a v tomto stavu tam funguje již skoro 300 let.
Následně jsme už ale chvátali zase na ubytování a večeři.
Dnešek byl opět bezva!
Tak zas zítra, ahoooj!

2. den – 11. 5. 2022
Ahoooj, zdravíme vás všechny znovu ze Slovenska!
Dneska byl skvělý den, dopoledne jsme viděli parádní vystoupení místních folklorních sborů a dozvěděli se něco o jejich krojích. Na tomto vystoupení jsme taky vystupovali, včera jsme se totiž naučili nějaké slovenské tance, tak jsme hned ukázali, jací jsme tanečníci.
Po obědě jsme si chvilku odpočinuli a poté jsme se vydali na procházku okolo Dobré Nivy. Součástí této procházky byly také Gavurky, což je přírodní chráněná krajinná oblast, v níž rostou až 400 let staré duby.
A večer jsme si zašli do města na zmrzlinu.
Už se těšíme na zítra.
Tak zatím pá, ozveme se zase zítra

1. den na Slovensku – 10. 5. 2022
Ahoj všichni, všechny vás moc zdravíme že Slovenska. Dnešek jsme si parádně užili. Oslavili jsme 60. výročí založení školy Juraja Slávika Neresnického se slovenskými spolužáky a učiteli, naučili jsme se 3 slovenské tradiční tance, které jsme si i několikrát zatančili a prošli jsme si obec Dobrou Nivu a Zvolen. Počasí nám vyšlo na 1 a jídlo je také prima, tak zas zítra, ahoooj.

Erasmu-skcz logo