Naši sportovci z 2. Stupně se letos blýskli v okresních atletických soutěžích

Již tradičně (s výjimkou dvou posledních kovidových let) se v posledních měsících školního roku konají školní, okresní, krajské a celorepublikové soutěže v atletice. Školní kolo tento rok proběhlo vyjímečně už v září. První akcí teď proto byla okresní postupová atletická olympiáda družstev 2. stupně POHÁR ROZHLASU. Do bojů jsme vyslali za školu 4 desetičlenná družstva, mladší dívky a chlapce (6., 7. roč.) a starší dívky a chlapce (8., 9. roč.). V konkurenci družstev z 8 – 9 škol získali shodně starší žákyně a mladší žáci 7. místo, mladší žákyně 5. místo a velkého úspěchu dosáhli starší žáci, když brali 1. místo a po dlouhé době postup do krajského kola do Tábora. Tam už však své skvělé výkony zopakovat nedokázali a stupně vítězů patřily jiným. Nicméně i tak patří velké dík za výbornou reprezentaci školy, velké nasazení a týmového ducha Davidu Huškovi, Radimovi Černému, Honzovi Makovičkovi, Pavlu Tomkovi, Ondrovi Bromovi (všichni z 9. A), Kryštofu Žákovi, Petru Chvalovi, Honzovi Fafejtovi, Davidu Hazukovi (všichni z 9. B), Lukáši Kubovi (8. A), Davidu Hrbkovi a Dominiku Novákovi (oba z 8. B).
Druhou akcí byla okresní Atletická sportovní soutěž 2. stupně ZŠ, na které už závodí jednotlivci. I zde se naši žáci neztratili, naopak předvedli skvělé výkony, některé na úrovni školních rekordů. Odnesli si dohromady 8 diplomů, kromě sprintů, z každé disciplíny. Ve skoku vysokém za výkon krásných 165 cm bral Peťa Chval 1. místo, druhá místa patřila Denče Kleinové a Míše Hrbkové ve skoku dalekém, Janče Šanderové a Dominiku Kolajovi v hodu, Kryštofu Žákovi v běhu 1500 m a třetí místa Davidu Huškovi ve vrhu koulí a štafetě starších žákyň ve složení Kačka Vaňková, Nella Janutková, Kačka Doubková a Míša Hrbková.
V těchto soutěžích byl překonán i jeden školní rekord. Postaral se o to David Hušek v krajském kole Poháru rozhlasu, kde jeho vrh koulí měl hodnotu 11,76 m.
Všem sportovcům děkujeme za slušné a sportovní chování na soutěžích, za reprezentaci školy a vítězům gratulujeme.