Fotodeník z letního táboru Klápa

Tábor Klápa – den třetí 
Dnešní den nás doprovázela Sněhurka a 7 trpaslíků. Každý trpaslík je jiný a přesto jsou všichni stejní ……. ikdyž nám počasí přeje nad míru, na fotku „trpaslíků“ si musíme počkat do příštího pohádkového dne :-). Největší zážitek čekal na děti po setmění. Protože postavily trpaslíkům domečky, ti jim za odměnu půjčili své lucerničky a připravili stezku odvahy. Po hodně sportovním dni a po pozdější večerce nikdo nestihl smutnit a všichni usnuli hned, jak lehli do postele. 

Letní tábor Klápa – den druhý
Dnešní den jsme strávili jako Jeníčkové a Mařenky. Po vyluštění ranního kvízu a drobných soutěžích se všechny týmy pustily do výroby perníkové chaloupky. Nejoriginálnější a nejzajímavější společné foto bylo sice obtížně, ale objektivně, na základě hlasování, ohodnoceno body do celotáborové soutěže. A pak se to stalo. Na táboře se objevily dvě ježibaby a chtěly si naše děti vykrmit snad do prasknutí, ty neposlušné navíc asi zavřít i do chlívku. Naštěstí při závěrečném počítání nikdo nechyběl, všichni byly dostatečně „zavodnění“ a ve výrazech spokojení. Tato hra byla spojená i s hledáním pohádkových dvojic, doplněná nutnou spoluprací, domlouváním, výměnami a končila opět bodovým hodnocením. Šipkovaná byla pak už aktivitou klidnější, kde vítězi byli úplně všichni.Poklad byl nalezen.

Letní tábor Klápa – den první
V pondělí 11. 7. se 33 dětí z 1.-3. třídy naší školy vydalo prožít pohádkové pětidenní putování na Klápě v Nové Peci. Dnešním dnem je provázel Večerníček. Po menších sportovních a zážitkových aktivitách se děti ocitly ve vesmíru při bitvě vlastnoručně vyrobených korábů. Během bojů o život navíc hledaly bodované hvězdičky a poklad. Všichni „zabití“ byli úspěšně uzdraveni ve vesmírných stanicích a posíleni borůvkami se vrátili ve zdraví zpět na planetu Zemi. První den uběhl jako voda, vítězství i poklad bral tým modrých, který se dostal do průběžného celotáborového vedení.