Ukliďme Česko – ukliďme okolí školy

2. A – Úklid v okolí školy – 3. 4. 2024
V rámci týdne úklidu s názvem „Ukliďme Česko“ se naše třída věnovala místu okolo zvoničky a na plácku před školní družinou. Děti pilně nosily, co do těchto míst nepatří, pomohly jim třídní dětské rukavice od pana Schönbauera. Celkem našly dva pytle odpadu. Plastové lahve, kameny, větve, papírky, plastové kousky, ale i železo nebo staré čepice. Tato činnost je bavila, výborné bylo i příjemné počasí. Dobrý pocit z dobře provedené práci v rámci pracovní výchovy byl pro všechny největší odměnou.

Naše třída 6. B se ve čtvrtek 4. 4. 2024 zúčastnila akce „Ukliďme Česko“. Jedná se o již tradiční dobrovolnické úklidy, které probíhají na území celé České republiky. Naše skupinka se rozhodla uklidit veřejná prostranství v našem městě, a tak jsme se vydali do sportovního areálu Tatran, kde jsme poklidili ve skateparku, kolem ramp a překážek a také u U-rampy. Cestou zpět jsme posbírali pohozené odpadky v okolí prachatického bazénu a na přilehlém dětském hřišti. Všichni se pustili do práce s chutí a těšilo nás zanechat za sebou uklizené prostředí.
Zapsala: S. Zíková 

9. A uklízela „Česko“
Ve středu 27. 3. v rámci týdne úklidu okolí školy „Ukliďme svět, ukliďme Česko“ žáci 9. A „vycídili“ prostor u Komerční banky, kde na piedestalu stávala socha našeho prvního komunistického prezidenta (žáci by určitě věděli 😊 V odpadkových pytlích se octla pestrá směsice lahví, obalů od potravin i „vajglů“ (nedopalků od cigaret). Při rojnici na přilehlé louce se dokonce podařilo nalézt kreditní kartu, kterou jsme odevzdali na městskou policii.
Dobrý skutek dokonán, ale obáváme se, že další den bychom na stejné místo mohli vyrazit znovu. Je to jako úklid „Augiášových chlévů“…