Fotodeník ze školního táboru Olšina

Poslední dopoledne tábora děti bojovaly hlavně s kufry a úklidem ubytování. Před posledním obědem jsme vyhodnotili pořadí týmů a nesměly chybět medaile a diplomy.

Pomalu se blížíme na konec našeho dobrodružství. Předposlední den na táboře byl naplněný zábavou i napětím. Po snídani byl pro týmy připraven kvíz, který prověřil znalosti o Lichožroutech a stejnojmenném filmu. Po obědě týmy soutěžily ve čtyřech různých disciplínách, a to v kelímkách, kroužcích, kriketu s balancování s míčky. Hřebem večera však byla Stezka odvahy, na kterou děti s napětím čekaly celý den.

Na přelomu týdne nám počasí přeje, a tak den zahajujeme venkovními aktivitami. Hry Slepka, Křeček nebo Tyčky jsou zaměřené na týmovou spolupráci, koordinaci a soustředění. Naopak odpoledne týmy prokazují své vědomosti v Běhkvízu. Ke konci dne jsme se přesunuli do společenské místnosti, kde si děti vyrobily svého Lichožrouta. Celý tábor se nese v tomto tématu, a tak nechyběl na závěr film.

Úterní den se nesl v duchu sportovních aktivit. Dopoledne se jednotlivé týmy utkaly ve štafetovém závodu a odpoledne jsme zdolali stezku kolem Olšiny, a to celých 7322 m. Za tento sportovní výkon jsme byli odměněni kuřecím řízkem. Večer pokračovalo promítání filmu Lichožrouti

Rozdělili jsme se do Lichožroutích týmů. Odpoledne nás vyhnal déšť, děti si tak mohly namalovat týmová trička a zahrát společně hry. Podvečerní procházku jsme zakončili krátkým promítáním filmu Lichožrouti.